noul an chinezesc 2012Peste tot poti citi fie ca anul  Dragonului a inceput deja, fie ca incepe pe 23 ianuarie 2012. Dar in realitate anul Dragonului incepe in 4 februarie 2012.  De unde vine aceasta neintelegere ?
 
Greseala frecventa pe care o fac persoanele care nu studieaza in profunzime stiinta astrologiei chinezesti a "Coloanelor Destinului"este aceea ca nu fac diferenta intre calendarul solar si calendarul lunar,si confunda anul nou chinezesc cu inceputul anului Dragonului.

In astrologia chineza se utilizeaza doar calendarul solar, care a fost inventat de Imparatul Galben si care se foloseste din dinastia Hsia, mai exact din anul 2637 ICH (primul an folosit in calendarul chinezesc).
 
Acest calendar inregistreaza transformarile din natura care apar ca urmare a rotatiei  pamantului in jurul soarelui intr-un an de zile. Fiind un calendar care tine cont de ritmul de crestere al plantelor, de ciclurile vietii si de activitatile agricole (se mai numeste Calendarul Fermierului), este logic ca el sa considere ca inceputul unui nou ciclu de viata este primavara. Prin urmare, spre deosebire de calendarul occidental, in care anul incepe in mijlocul iernii, la chinezi anul nou incepe odata cu venirea primaverii (data de 4 februarie).
 
Acesta este momentul de inceput al unui nou ciclu de viata pentru plante (reprezentate de elementul lemn). Animalul care deschide desfasurarea anuala a celor 12 animale este  Tigrul, care corespunde elementului lemn. De aceea, fiecare an incepe in 4 februarie, odata cu luna Tigrului si se incheie cu luna Boului - 3 februarie fiind ultima zi a acestei luni si a anului. Acesta este calendarul care foloseste cele 12 animale pentru divinatie!
 
Dar atunci de ce chinezii sarbatoresc noul an in 23 ianuarie 2012? Este foarte simplu, deoarece ei folosesc sistemul calendarului lunar, care arata fazele lunii, practic rotatia lunii in jurul pamantului in interval de un an de zile. De aceea ei considera ca inceputul anului prima luna noua din an care in 2012 pica in 23 ianuarie.
 
De ce se foloseste acest sistem in China? Chinezii folosesc acest sistem pentru Festivaluri Importante - acest calendar putand fi  usor de folosit de catre oamenii de rand, deoarece multi dintre ei in vechime nu stiau sa citeasca dar puteau observa fazele lunii.

In concluzie anul DRAGONULUI INCEPE IN 4 FEBRUARIE 2012 si se incheie in 3 FEBRUARIE 2013.
 
 
NB: Calendarul chinezesc, cunoscut şi sub numele de Calendarul fermierului sau Calendarul Hsia este un sistem uimitor de precis, care nu doar înregistrează trecerea timpului, ci este şi o unealtă de divinaţie. Faimosul sistem tradiţional de divinaţie – Stâlpii Destinului – interpretează în mod exact destinul unei persoane în funcţie de data naşterii, aşa cum apare ea în formatul tipic al calendarului Hsia. Trăsătura unică a acestui calendar este faptul că toate informaţiile despre timp - an, lună, zi şi oră sunt prezentate sub forma celor cinci elemente – metal, apă, lemn, foc şi pământ, considerate a fi elementele esenţiale a tot ce există în Univers. Relaţia dintre cele cinci elemente asigură o predicţie precisă şi prin această cunoaştere oricine poate să-şi amplifice norocul sau să diminueze ghinionul din viaţa sa.
 
Autor: Maestru Feng Shui Cristina Groza
 
Orice redare partiala sau integrala a acestui articol fara acordului autorului este strict interzisa!