logo

LoginNewsletter

Nume:

E-mail:

Congrese

congresul international de feng shui australia

acreditare

FENG SHUI
Ce este Feng Shui? PDF Imprimare Email

Cu totii ne dorim sanatate , armonie, prosperitate dar daca se poate ACUM si cu minim de efort. Asa ca de cele mai multe ori preferam sa ne punem o rata mandarim, un elefant, o piramida etc. pe birou, sau la capul patului si sa visam la partenerul ideal, sau la afacerea mult visata, decat sa ne mutam mobilierul in mod radical prin casa, pentru a beneficia cu adevarat de energiile pozitive . Pentru ca ele sa stiti ca exista. La fel exista si energiile negative pe care daca avem ghinionul sa le dinamizam, sau sa dormim pe ele ne fac adevarate probleme prin starile conflictuale pe care le aduc,

oboseala, stari de panica, boala si insomnii. Iar ele nu se trateaza cu dragalasele obiecte pe care le gasim in comert. Din fericire se trateaza prin intermediul stiintei numita de chinezi "Feng Shui" iar de celelate popoare ale lumii "intuitia spatiului".

Dupa cum ii place romanului sa spuna "schimbi locul, schimbi norocul" se pare ca este o zicala general valabila si la vecinii nostrii chinezi, care in plus nu s-au multumit cu zicale ci s-au pus pe masurat si calculat pentru a quantifica energiile din spatiul locuibil.

Feng Shui este o stiinta care provine din China, veche de peste 6000 de ani, si care se ocupa de studiul mediului inconjurator si a influentei acestuia asupra existentei umane. Termenul Feng Shui inseamna "vant si apa" si isi are radacinile in formula secreta straveche: "Energia dragonului (energia raului) va fi imprastiata de catre vant si se va opri la marginea apei", amintind prin aceasta de hermeneutica textelor alchimice, care nu permiteau accesul la adevarata cunoastere decat celor intr-adevar hotarati sa o atinga.

In vechime, longevitatea unei dinastii era in stransa legatura cu folsirea corecta a stiintei Feng Shui. Accesul la acesta arta insemnand putere, motiv pentru care, in timp, cunoasterea Feng Shui a fost ocultata.

In ultimul timp se vorbeste din ce in ce mai des despre Feng Shui, regasind din ce in ce mai des formule precum "Feng Shui pentru fiecare", "Feng Shui pe intelesul tuturor". In realitate Feng Shui este o stiinta extrem de complexa care foloseste masuratori precise si calcule matematice.Iar pentru a practica feng shui sunt necesare studii de specialitate sub indrumarea unui Maestru autentic.

In lipsa unui specialist Feng Shui ce putem face singuri prin casa pentru a nu activa mai tare energiile negative si pentru a le potenta pe cele pozitive?

1. "Ignorance is bliss" spunea Thomas Gray. Ei bine nu  asa sta treaba in Feng Shui. Daca nu stim ce energii avem in casa, este de evitat sa punem la intamplare fantani arteziene, acvarii si orice alt obiect decorativ activ ( dinamic). Acestea puse unde trebuie pot activa energii bune, dar puse aiurea pot dinamiza si energii negative aducand blocaje, boala etc. Mai bine le puneti in stand by si va protejati indirect.
La fel de nociv poate fi si un televizor in dormitor. E de preferat sa limitati functionarea tv -ului din dormitor pentru a evita dinamizarea unor energii nedorite.

2. Energiile din Feng Shui se schimba o data la 20 de ani. Pe acestea doar un specialist Feng Shui vi le poate calcula. Dar pentru energiile anuale care vin la randul lor cu influente exista solutii pe care fiecare dintre noi le putem aplica acasa. Ce ne trebuie pentru a remedia energiile pentru anul 2012? In primul rand planul apartamentului. Trasam diagonalele pentru a afla centrul apartamentului, casei, biroului. Apoi cu o busola masuram directiile cardinale din spatiul respectiv. Apoi vom trece S, SV, V, NV etc. pe planul apartamentului , impartind practic planul in 8 sectoare. Anul acesta energia aducatoare de boala se afla la N. De aceea pentru a o anihila este bine sa punem in zona de N a casei 6 monezi metalice prinse cu un snur negru sau alb ( NU ROSU!!).( Explicatie: energia bolii este cuantificata ca fiind o energie de pamant, pentru a o anihila trebuie sa-i dam sa consume, asadar pamantul da nastere metalului, de aceea punem monezi metalice. Cifra 6 reprezinta si ea tot elementul metal).
Urmatoarea zona cu probleme anul acesta este partea de SE a casei unde sa afla energia ghinioanelor si obstacolelor. Pentru a o anihila este bine sa punem clopotei metalici de vant , sau obiecte metalice in aceasta zona ( doar anul acesta).
Pentru evitarea conflictelor si furturilor, anul acesta punem in zona de SV a casei un obiect din ceramica, cristale ( un element care reprezinta elementul pamant), iar la NV pentru evitarea problemelor legale punem 3 bambusi in vas de sticla in apa.

Cateva sfaturi suplimentare dar de suprafata pentru a avea somnul mai odihnitor: evitati sa aveti oglinzi care va reflecta in timp ce dormiti. Daca ele exista urmariti sa le acoperiti sau sa le glisati ( acolo unde se poate) pe timpul noptii. Evitati sa aveti grinda deasupra capului, sau rafturi de depozitare. Acest lucru poate aduce stari de panica , apasare si chiar conflicte in relatii.

Cristina Groza
Arhitect Maestru Feng Shui

Continutul acestui articol apartine in intregime Feng Shui BP. Redarea integrala sau partiala a articolului fara acordul autorului sau mentionarea sursei este strict interzisa!

Persoanele care au citit acest articol au mai fost interesate si de articolul "Feng Shui si busola lo pan", "Feng Shui superstitie sau stiinta?"