logo

LoginNewsletter

Nume:

E-mail:

Congrese

congresul international de feng shui australia

acreditare

Previziuni pentru anul maimutei de foc, 2016 - influentele globale PDF Imprimare Email

Previziuni pentru anul 2016 ( Maimuta de Foc) Partea Ipreviziuni2016Anul 2016, anul maimutei de foc, se anunta antrenant , asemeni unui montagnes russes, plin de energie, emotie si cu o doza de periculozitate . Deja umbla zvonurile ca ne paste, ca in fiecare an, de altfel, sfarsitul lumii. Asa ca pentru cei care l-au pierdut pe cel de anul acesta, sau din anii trecuti, vestile sunt incurajatoare: mai au o sansa la anul. Asa ca puneti-va centurile de siguranta si haideti sa vedem ce ne rezerva anul Focului Yang pe Maimuta 2016.

Mai in gluma, mai in serios, an de an auzim despre diverse previziuni extraordinare.  Suntem cu totii avizi de senzational, prin urmare senzationalul ni se serveste pe principiul dupa cerere si oferta.  Respectand traditia, in litera senzationalului, anul care vine va fi  intradevar presarat cu incidente sociale, revolte, explozii atat pamantesti cat si solare dar nu mai mult ca acum 60 de ani.  Anul 2016 este guvernat de unul dintre cele 5 elemente ale metafizicii chinezesti, si anume de Focul Yang. Focul yang este


simbolul soarelui. Precum astrul celest, anul care ii poarta numele, ne poate poate radia sau rasfata prin  caldura sa. Evident depinde pe ce parte a globului pamantesc ne aflam in acel moment.

Confucius spunea "pentru a putea prezice viitorul, trebuie sa cercetam trecutul". Asadar un bun indicator pentru a ne putea face o ideea despre ceea ce urmeaza sa se intample in anul urmator, este sa aruncam o privire asupra a ceea ce s-a intamplat cu 60 de ani in urma, respectiv in anul 1956. Frumusetea sistemului coloanelor destinului ( sau a astrologiei chineze traditionale) este faptul ca se bazeaza pe ciclicitate, pentru ca absolut totul , de la natura la factori economici urmeaza o miscare ciclica. In astrologia chineza, o data la 60 de ani avem configuratii astrologice identice.

In primul rand pentru a putea intelege intamplarile specifice acestor ani, trebuie sa constientizam mai intai natura elementelor care le guverneaza si mai exact amartianul_previziuni2016 focului yang si a maimutei care este element de metal. Evident pentru a simplifica denumirea, anul a fost generic numit Maimuta de foc. Prin urmare la anul avem doua elemente importante: focul si metalul. Focul va aduce inovatii in domeniile: telecomunicatiilor, a ingineriei,a energeticii, divertismentului, televiziunii, a restaurantelor, a bursei,  inovatii in domeniul medicinei celulare si atomice, vom fi mai interesati de exploatarea spatiului Cosmic ( de exemplu unul dintre filmele cu mari sanse la premiile Oscar va fi "Martianul", iar un alt film care va beneficia de popularitate va fi "Razboiul stelelor" , amandoua abordand subiecte compatibile cu energia anului). Metalul va dezvolta domeniile high tech, accesoriile electrice si electronice, domeniul cosmetic, dentar, bancar ( bancile vor debloca banii) etc.

Asadar pentru a putea intelege ce se poate petrece intr-un an de Foc Yang pe maimuta, mergand pe firul istoriei, haideti sa trecem in revista evenimentele importante ale anului 1956 .

Evenimente nefavorabile ( trebuie tinut cont atat de influenta anului cat si de dezvoltarea tehnologica de pana atunci ): incidente aviatice, explozii, revolte, atacuri si incendii petrecute in 1956( sursa wikipedia). Interesant este ca, sub influenta elementelor anului,  ziarele vremii, incercau previziuni sumbre pentru acel an, care nu s-au adeverit. ( in poza din stanga un ziar din 1956)

Iunie 30 - O TWA Lockheed Constellation și United Airlines Douglas DC-7 se ciocnesc în aer peste Marele Canion din Arizona; accidentul duce la schimbări radicale în reglementarea zbor în raid și a controlul traficului aerian asupra Statelor Unite.

previziuni_195602 iul - Un experiment de laborator care implică resturi de toriu la Sylvania produse electrice din Bayside, New York, duce la o explozie.

August 8 - 262 mineri mor într-un incendiu într-un mină de cărbune în Marcinelle, Belgia.

Octombrie 23 - Revoluția maghiară izbucnește împotriva guvernului pro-sovietic, ca un student originar demonstrație în Budapesta. Ungaria încearcă să părăsească Pactul de la Varșovia.

26 oct. Trupele Armatei Roșii invadeaza Ungaria

Criza Suezului: Regatul Unit și Franța începe bombardarea Egipt pentru a forța redeschiderea Canalului Suez.

Revoluția maghiară: mai multe trupe sovietice invadează Ungaria pentru a zdrobi o revoltă care a început pe 23 octombrie. Mii sunt uciși, multi sunt răniți, iar aproape un sfert de milion din populatie părăseste țara.

9 decembrie - Trans-Canada Air Lines Flight 810 prăbușit într-un munte în British Columbia. Toate 62 de persoane de pe bord sunt ucise.

Evenimente favorabile  si realizari

Caseta video este testata pentru prima oara la  NARTB (acum NAB) Convenția de la Chicago de către Ampex.

Este demonstrarea primul format practic și de succes comercial a casetei video cunoscut sub numele de 2 "Quadruplex.

8 iunie - General Electric / TELECHRON introduce modelul 7H241 "The Alarm Snooz", primul ceas cu alarmă cu snooze din lume .

9 13 - Unitatea de disc telefonic este inventat de o echipa condusa de IBM Reynold B. Johnson, mare realizare in domeniul telefoniei si ingineriei

31 decembrie: TVR isi incepe oficial emisia.

22 noiembrie: Sunt Deschise Jocurile Olimpice de Vară de la Melbourne. România obține 13 medalii (5 aur, 3 Argint, 5 bronz).

URSS restituie României câteva piese din tezaur: „Cloșca cu puii de aur”, manuscrise, câteva picturi și colecția numismatică a Academiei Române.

Totusi rolul previziunilor, nu este acela de a speria si a panica, precum nici acela de a ne indemna la visare si dolce far niente. Orice turbulenta previzionata de nu conteaza ce sistem inseamna schimbare. Daca ne dorim evolutia, atunci avem vesti bune, ne asteapta un an exceptional. Daca in schimb ne place somnul ratiunii si dormitul in barba, ma tem ca vestile nu sunt dintre cele mai fericite, iar sfatul specialistilor este acela de a ne baricada in casa in anul care urmeaza: schimbarea bate la usa!


Asa cum  Doris Day canta cu 60 de ani in urma ( tot in anul maimutei de foc) , sa fredonam si noi: Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be).

Va urma.... ( in partea a doua: previziuni pe sanatate, afaceri, relatii, Feng Shui in anul 2016)

 

Cei interesati de acest articol, au mai fost interesati si de Curs de Astrologie si Metafizica chineza traditionala ( Coloanele destinului - Ba Tze)


Articol scris de Maestrul Feng Shui Cristina Groza.


Continutul acestui articol apartine in intregime Feng Shui Barnett&Partners.  Redarea integrala sau partiala a articolului este strict interzisa fara acordul Feng Shui BP!