logo

LoginNewsletter

Nume:

E-mail:

Congrese

congresul international de feng shui australia

acreditare

Anul Dragonului 2012 PDF Imprimare Email
anul dragonului 2012Anul Dragonului 2012 este reprezentant in Calendarul Chinezesc Hsia, de catre doua elemente  - apa yang deasupra pamantului (Dragonul).
 
Conform ciclurilor nasterii si distrugerii, care guverneaza interactiunea dintre cele 5 elemente ( metal, apa, lemn, foc, pamant), pamantul distruge apa . Relatia dintre pamant si apa apartinand ciclului distrugerii face  ca cele doua elemente sa se afle intr-o relatie conflictuala. Acelasi aspect conflictual se regaseste si in anul Iepurelui 2011, metal peste lemn, in care metalul distruge lemnul. Asemenea conflicte in mod normal arata un an turbulent, cu mai multe conflicte internationale.
Apa Yang (prezenta in anul 2012) simbolizeaza Oceanul, reprezentand un element puternic, forta si multa energie. Poate semnifica forta distructiva a naturii ca de ex: tsunami, poate reprezenta schimbari sociale, politice si economice. Apa Yang mai simbolizeaza inteligenta, curajul, generozitate si actele de caritate. Daca energia Apei Yang este directionata benefic poate aduce schimbari rapide in zona progresului si a reformei.

Dragonul (element de pamant) este considerat de catre metafizica chineza depozitul apei.Din acest motiv relatia dintre cele doua elemente, Apa Yang pe Dragon nu aduce atata conflict  ca ultimii doi ani ( metal pe lemn).In general nu ne putem astepta la un an complet linistit  in 2012, dar nu va mai fi atata violenta ca in anii precedenti 2010 si 2011.

Aspectul ingrijorator al anului 2012 il reprezinta dezastrele naturale cum ar fi inundatiile si cutremurele. Apa Yang este oceanul cel puternic, iar Dragonul este pamant puternic, de multe ori asociat cu cutremurele. Privind inapoi,cel mai serios cutremur inregistrat a fost intr-un an de Dragon. In continuare va prezentam cele mai puternice cutremure petrecute in ultimii 5 ani de Dragon: 1952(Dragon de Apa), 1964 (Dragon de Lemn), 1976 ( Dragon de Foc), 1988 (Dragon de Pamant) si 2000 (Dragon de Metal).


1952    Anul Dragonui de Apa             21/7    California                     Magnitudine 7. 5  

                                                           4/11    Kamchatka USSR         Magnitudine 8.25

 

1964    Anul Dragonului de Lemn 
       27/3   Alaska                         Magnitudine 9.2

                                                          16/6   Niigata Japan                Magnitudine 7.6


 


1976    Anul Dragonului de Foc  
         28/7  Tangshan China             Magnitudine  7.8

 

1988    Anul Dragonului de Pamant 
   21/8   Nepal                          Magnitudine 6.6

                                                          7/12   Leninakan Russia           Magnitudine 6.9

 


2000   Anul Dragonului de Metal         25/11  Azerbaijan                  Magnitudine 7

                                                           4/6     Sumatra                     Magnitude 7.9


Printre cutremurele petrecute in ani de Dragon, se numara cel mai mare cutremur inregistrat pe scara Richter de magnitudine 9.2, petrecut in  Alaska in 1964 si cel mai dezastruos cutremur petrecut in Tangshan, China, in 1976 cu o pierdere de peste 250,000 de vieti omenesti. Prin urmare este destul de logic sa presupunem ca un cutremur la fel de serios va avea loc si in anul Dragonului de Apa 2012.

In Metafizica Chineza ,  Termenul Dragon este utilizat pentru a defini formatiunile muntoase, energia pamantului si elementul pamant puternic. Asa ca un Dragon activ indica puternice miscari de pamant.
Totodata Dragonul si Cainele sunt simboluri ale Portilor catre Rai si Iad.  Dintre cele 12 animale, Dragonul si Cainele sunt semnele asociate  locurilor ciudate, zonelor “crepusculare”, locurilor unde “Nobilii” nu sunt prezenti . “Nobilii” sunt divinitati care vin in ajutorul oamenilor atunci cand acestia sunt in pericol. Insa in anii de Dragon si de Caine, deoarece acesti ingeri care vin in  ajutorul oamenilor nu sunt prezenti, au loc dezastre mai mari la nivel uman.
 
Autor: GM Raymond Lo
Editare si adaptare : Maestru Cristina Groza

Reproducerea totala sau partiala a acestui articol este strict interzisa fara acordul autorilor.
 
Persoanele care au citit acest articol au mai citit  De ce 2012 nu este sfarsitul lumiiAnul 2012 si previziunile I Ching.