logo

LoginNewsletter

Nume:

E-mail:

Congrese

congresul international de feng shui australia

acreditare

Feng Shui si busola lo pan PDF Imprimare Email
Feng Shui este o stiinta exacta. Lopan-ul este instrumentul indispensabil in practica Feng Shui. Acesta a fost inventat pe vremea Imparatului Galben (aprox 2700 i.C.) sub forma unei busole pentru aflarea directiilor spatiului.

feng_shui_si_busola_lopanAcest instrument a fost mai tarziu rafinat si dezvoltat transformandu-se intr-un instrument pentru masurarea caracteristicilor peisajului, pentru a afla modul in care diferitele forte directionale ale naturii afecteaza fiinta umana. In ultimii 4000 de ani de la inventarea acestui instrument diferiti maestri Feng Shui si-au transformat observatiile valoroase si descoperirile in formule de lucru si aceasta cunoastere pretioasa este inscrisa in Busola Lopan pentru un acces rapid.

De aceea in zilele noastre Lopan-ul pare a fi un instrument frumos dar complex, plin de simboluri, trigrame si caractere chinezesti. Toate acestea sunt formule importante, care le permit practicantilor Feng Shui sa descopere rapid influenta diferitelor configuratii ale peisajului, care afecteaza mediul.

Lopan-ul este practic o busola pentru masurarea directiilor. De aceea, cea mai importanta parte a ei este acul magnetic si marcajul directiilor. Exista mai multe tipuri de Busole Lopan, cu marcaje diferite, insa toate contin inelul alcatuit din 24 de sectoare numit 24 de Munti, obtinut prin impatirea cercului in sectoare de cate 15 grade.

Atunci cand achizitionati un Lopan trebuie sa stiti ca exista numeroase tipui de Busole disponibile pe piata.

Pentru incepatori este suficient o busola care contine cercul celor 24 de Munti. Dimensiunea cea mai comuna a busolei este de aproximativ 19 cm, fiind o dimensiune suficient de mare pentru a putea contine toate informatiile necesare.

Acul magnetic este extrem de important. Sensibilitatea lui difera in functie de dimensiune: un ac mai mic este mai putin stabil decat unul mai mare.

Cum sa ne protejam Busola Lopan?
Nu  asezati busola lopan in apropierea aparatelor electrice sau a obiectelor grele din metal deoarece se va demagnetiza si nu va mai indica corect directiile. Lopan-ul este ca sabia luptatorului, cu cat il folositi mai mult, cu atat va functiona mai bine pentru voi.

Maestrul Raymond Lo a creat propria sa busola Lopan, care este disponibila pentru cumparare in cadrul cursurilor organizate de Feng Shui BP.
 

Cristina Groza - Specialist Feng Shui

Toate drepturile de publicare ale acestui articol apartin FS Barnett&Partners. Reproducerea partiala sau integrala a acestui articol se va face doar cu acordul autorului.