logo

LoginNewsletter

Nume:

E-mail:

Congrese

congresul international de feng shui australia

acreditare

Feng Shui si oglinzile PDF Imprimare Email

oglinda_in_fengshuiStiinta Feng Shui utilizează anumite obiecte considerate remedii, pentru armonizarea energiilor si inlaturarea efectului stelelor nefavorabile. Odata cu popularizarea acestei stiinte, spiritul comercial a făcut sa se pastreze forma, dar sa se piarda continutul şi sensul acestor remedii.
Astazi, in asa numitele magazine de specialitate intalnim un amestec cosmopolit de simboluri chinezesti, japoneze, budiste, tibetane si în general asiatice, care trec drept remedii sau amulete si pe care cei neinitiati le confundă cu adevaratele remedii ale acestei stiinte.

Utilizarea obiectelor-remediu se bazează fie pe un element (fantanile arteziene pentru energia apei), fie pe anumite legende populare, cum ar fi broasca cu trei picioare sau corabia celor opt nemuritori.
Poate va intrebaţi de ce nu funcţionează pisicuta care da din labuta, pe care vanzatorul v-a sfatuit sa o plasati la intrare sau fantana arteziana din dormitor sau clopoteii de vant de pe terasa… ei bine, nu functioneaza pentru ca aceste remedii nu se plaseaza la intalmplare intr-un spaţiu, ci locul lor este determinat de calcule prealabile precise. Din pacate, spiritul comercial a simplificat şi a generalizat această cunoastere, făcând-o practic lipsita de valoare si efecte.

Oglinzile se numara printre aceste faimoase obiecte feng shui, care au ajuns sa fie achizitionate ca amulete, insa nimeni nu prea stie exact la ce folosesc sau de ce.

Chinezii folosesc de obicei oglinzile ca obiect de protectie impotriva fortelor negative. Aceste oglinzi - scut nu sunt oglinzi simple, ci sunt inconjurate de cele opt trigrame din I Ching. Cele opt trigrame sunt asezate intr-un anume mod care reprezinta forta naturii. Oglinda mica din centru, inconjurata de cele opt trigrame, ataca obiectul cu energie negativa pe care il reflecta si il intemniteaza cu cele opt trigrame. In general, maestrii feng shui recomanda arareori folosirea unei astfel de oglinzi, deoarece este agresiva. Nu este bine sa o indreptam spre casa unui vecin. feng_shui_si_oglinzile

Oglinzile atrag energia. Daca un obiect este asezat in fata oglinzii, el este absorbit in interiorul acesteia. Prin urmare, functia oglinzii in feng shui este de a atrage o energie benefica dintr-o parte intr-alta, sau de a extinde o zona cu energie pozitiva, daca este prea mica.
Exista diferite tipuri de oglinzi. Oglinzile plane absorb si atrag in interior un obiect din partea opusa. De aceea este bine sa se afle in fata unei energii favorabile, astfel incat sa o atraga dintr-o parte in alta. Se va pune o oglinda intr-un spatiu favorabil mic pentru a-l mari. Oglinda trebuie asezata in asa fel incat sa nu fie atrase in interiorul ei obiecte suparatoare din exterior, cum ar fi cimitire, cladiri care au un unghi ascutit indreptat spre casa noastra (multe cladiri moderne au acest design).

Oglinzile concave maresc un obiect daca se gaseste in apropiere, dar rastoarna imaginea unui obiect aflat la o anumita distanta. De aceea, pot fi folosite si ca obiect feng shui de aparare, asezandu-le cu fata spre orice forta fizica (shar) suparatoare – de exemplu, o statuie urata, o pereche de lei fiorosi, un “cap de tigru” etc. In ciuda tendintelor din designul modern, oglizile nu se plasează in dormitor in fata patului, deoarece acestea ne atrag energia vitala lasandu-ne epuizati.

Cristina Groza - Specialist Feng Shui

Toate drepturile de publicare ale acestui articol apartin FS Barnett&Partners. Reproducerea partiala sau integrala a acestui articol se va face doar cu acordul autorului.