logo

LoginNewsletter

Nume:

E-mail:

Congrese

congresul international de feng shui australia

acreditare

2008 - Anul Sobolanului de Pamant PDF Imprimare Email

Anul 2008 este conform Calendarului chinezesc anul Sobolanului de Pamant. Acest an este simbolizat de doua elemente: pamant peste apa. Conform ciclului nasterii si distrugerii, care guverneaza relatiile dintre elemente, pamantul cucereste apa. Prin urmare pamantul deasupra apei este un simbol al controlului.

Dar elementul apa al anului 2008 este foarte puternic, iar pamantul care pluteste deasupra apei nu are fundatie, si nu poate controla oceanul de apa. Prin urmare, in loc ca pamanatul sa domine apa, este mult mai probabil un conflict intre cele doua elemente.
Pamantul de deasupra este pamant yang, simbolizat de munte, iar muntele da un sentiment de stabilitate si fermitate.

Dar un astfel de pamant care pluteste pe ocean are o fundatie slaba si o stabilitate fragila. Aceasta relatie dintre elemente va aduce un an care aparent este stabil dar cu tensiuni si confruntari ascunse.

Calendarul chinezesc are un ciclu de 60 de ani. Asta inseamna ca experimentam acelasi an al pamantului yang al sobolanului ca in 1948. Acesta a fost anul in care s-a intensificat conflictul dintre URSS si vest, si anul formarii prin Tratatul de la Bruxelles a predecesorului NATO. In luna mai a anului 1948 s-a consolidat statul Israel si a inceput confruntarea dintre Israel si tarile arabe conducand la razboiul arabo-israelian.

In calendarul chinezesc pamantul Yang este reprezentant printr-un munte mare - in cazul unei persoane fiind asociat cu fermitate. O persoana nascuta intr-o zi a Pamantului Yang este adesea calma de incredere, practica si cu picioarele pe pamant. Cateva exemple de oameni celebri nascuti intr-o zi a pamantului yang sunt: Hillary Clinton, Danzel Washington, David Beckham, Mahmoud Ahmadinejad, Michael Jackson, Dick Cheney, Eric Clapton and Ben Affleck .

Sobolanul apartine celui mai puternic element al apei si este primul dintre cele 12 semne animale. El reprezinta inceputul unui ciclu de 12 ani. Prin urmare anul Sobolanului poate insemna un nou inceput in relatiile internationale si in ordinea sociala. Este cunoscut faptul ca in 2007 si 2008 vor avea loc alegeri si se vor schimba liderii in multe tari printre care S.U.A, Anglia, Russia, Franta, Taiwan.

Sobolanul este de asemenea asociat cu "Floarea iubirii". Prin urmare anul Sobolanului va stimula mai multe scandaluri legate de legaturi amoroase.

Sobolanul este in relatie de ciocnire cu Calul. Aceasta este o ciocnire intre un element de apa si unul de foc care va aduce frecvente accidente legate atat de apa cat si de foc, in aer sau pe mari. Sobolanul mai este asociat cu puterea oceanului si va aduce inundatii puternice sau poate chiar valuri tsunami. Cele mai mari dezastre legate de apa din istorie, cum a fost cazul tsunami-ului din sudul Asiei din 26.12.2004 si scufundarea Titanicului pe 14.04.1912 au avut loc intr-o zi a sobolanului. Privind de-a lungul istoriei, in 1228 un alt an al Sobolanului de Pamant, a avut loc in Olanda o mare inundatie care a facut 100.000 de victime, iar in 1558 un alt an al Sobolanului de Pamant, Armada spaniola s-a confruntat cu o furtuna in apropierea Coastelor Irlandei, furtuna care a ucis 5000 de oameni. In 1888, an al Sobolanului de Pamant, a avut loc pe coasta de est a S.U.A un mare viscol care a ucis 400 de oameni.

Ciocnirea dintre un element de foc si de apa va aduce deasemenea accidente legate de foc, iar liniile aeriene se afla in categoria elementului foc. Prin urmare s-a observat ca in anul Sobolanului tind sa aiba loc mai multe accidente aviatice. Un exemplu de an cu multe accidente aviatice este precedentul an al Sobolanului - 1996. In acel an au avut loc peste 20 de accidente aviatice grave. In iulie 1996 zborul U.S. TWA Boeing 747 s-a prabusit ucigand 230 de oameni. Iar in precedentul an al Sobolanului de Pamant - 1948 - au avul loc deasemenea un numar important de accidente aviatice, inclusiv deturnarea in iunie 1948 a cursei Cathy Pacific.

Pamantul yang peste sobolan este un pamant instabil, aceasta inseamna dezastre precum cutremure (vezi cutremurul devastator din China mai 2008), alunecari de teren, prabusiri ale unor cladiri. Elementul pamant este asociat deasemenea cu homosexualitatea. Multi homosexuali celebri s-au nascut intr-o zi de pamant, ca de exemplu: Leonardo Da Vinci, Michael Angelo, Tchaikovsky, George Michael, Boy George, Andy Warhol, Tracy Chapman, K.D. Lang. Rosie Odonell etc. Nu este foarte clar de ce pamantul este adesea asociat cu homosexualitea, o explicatie putand fi data de natura neutra a elementului pamant, comparat cu celelalte patru elemente: apa si foc, lemn si metal.

Ciocnirea dintre Sobolan si Cal este o ciocnire puternica dintre elementele apa si foc. Aceasta ciocnire aduce adesea raniri si varsare de sange. Prin urmare oamenii nascuti in ani Calului trebuie sa fie foarte atenti in 2008. Cum este vorba de apa in ciocnire cu foc pericolul poate consta in dezastre asociate cu apa sau foc cum ar fi accidentele aeriene sau pe mare. Celor nascuti in anul Calului le este recomandat sa poarte reprezentarea unui taur (breloc, colier etc.) care va ajuta la alungarea sobolanului, minimalizand astfel influenta negativa a ciocnirii. Cei nascuti in anul Calului vor avea un an mai agitat cu mutari, calatorii si schimbari. Este momentul schimbarii locuintei sau a birourilor. Calatoriile sunt deasemenea recomandate, dar trebuiesc evitate deplasarile direct pe directia Nord, deoarece este directia Marelui Duce in 2008.

Sobolanul se afla deasemenea in relatie de pedeapsa cu Iepurele. Aceasta relatie poate cauza dizarmonie, griji, iritari sau boli neaflate. Prin urmare celor nascuti in anul iepurelui le este deasemenea recomandat sa poarte reprezentarea unui taur pentru a minimimaliza influenta relatiei de pedeapsa din anul Sobolanului.

Cele cinci elemente de baza sunt deasemenea corelate cu diferite zone ale corpului, pamantul in general este corelat cu stomacul, pancreasul, muschii si celulele. Prin urmare problemele corelate elementului pamant pot fi problemele digestive, intoxicatiile alimentare, diaree dar si obezitate, diabet sau cancer. Diabetul este o boala cauzata de un dezechilibru al insulinei produse de pancreas, organ reprezentat in medicina chinezeasca de elementul pamant. Prin urmare diabetul este o boala cauzata de dezechilibrul elementului pamant.

In ultimi ani principala problema in discutie este Incalzirea Globala. Calota glaciara s-a topit intr-un ritm alarmant si sunt previziuni care spun ca mare parte din orasele aflate in zonele de coasta se vor afla sub apa pana in 2050. In 2007 am avut parte de schimbari climatice majore si au avut loc mai multe dezastre cauzate de vreme. Este de asteptat ca impactul incalzirii gloabale sa se intensifice in 2008. Perechea de elemente, pamant Yang deasupra sobolanului poate fi interpretata si ca imaginea unei mari mase de gheata plutind pe ocean. Acesta este un semn de alarma ca ritmul topirii ghetii Arcticii si Antarcticii va deveni si mai alert in 2008.

Daca examinam desfasurarea evenimentelor legate de unul dintre cele mai mari dezastre legate de apa - scufundarea Titanicului - vedem ca acesta s-a lovit de un iceberg la miezul noptii pe 14 aprilie 1912. Iar cand transformam aceasta zi si ora nefasta din istorie in Calendarul chinezesc vedem ca miezul noptii acelei zile este reprezentat de pamant yang peste Sobolan, pamantul yang reprezentand icebergul. Aceste elemente sunt indentice in anul 2008. Acest semnal de alarma apare nu doar in Calendarul chinezesc, dar este reflectat de asemenea si in Feng Shui. In 2008, steaua zburatoare numarul 1, simbolizand elementul apa, se afla in centru. Acest numar din centru reflecta adesea punctul central in jurul caruia se vor axa evenimentele importante ale anului respectiv. De exemplu, in anul 2005 am avut in centru steaua zburatoare numarul 4 iar numarul 4 simbolizeaza Gaina. 2005 a fost anul in care inceput amenintarea gripei aviare. Prin urmare presupunem ca numarul 1 aflat in centru in anul 2008 va aduce mai multe probleme legate de inundatii si dezastre pe apa.

Cum elementul dominant este apa, din punct de vedere economic, 2008 va fi un an de stabilizare dupa atmosfera agitata din 2006 si 2007. Focul este simbolul pietei financiare iar un foc puternic stimuleaza optimismul si gandirea speculativa. Elementul puternic de apa simbolizeaza bani pentru industriile de pamant. Cu o apa puternica piata imobiliara va fi in continuare activa si profitabila. In general anul 2008 va fi un an de stabilizare si calm pe piata bursiera.

Elementul apa, puternic in 2008 va favoriza industriile pamantului si ale metalului. Fiindca pamantul cucereste apa, Sobolanul va insemna bani pentru industriile de pamant, printre care: cea imobiliara, mineritul, ind. hoteliera, a produselor chimice, a asigurarilor. Cat despre industriile elementului metal, metalul da nastere apei, ceea ce se traduce prin productivitate si activitate pentru industriile elementului metal. Printre acestea se numara: productia de masini si utilaje, calculatoare, industria high tech, cosmeticele, sanatatea. Industriile elementului lemn care includ textilele, industria modei, a cartii, a publicatiilor de tot genul, a hartiei, ind. de prelucrare a lemnului si a mobilei vor fi profitabile anul acesta deoarece lemnul cucereste pamantul. Dar profitul va fi superficial fiindca elementul pamant este slab in acest an.

Industriile cel mai putin prospere in 2008 vor fi cele ale elementelor apa si foc. Industriile apei sunt: transporturile navale si maritime, comunicatiile si aproducerii de bauturi. Industriile focului se refera la finante, piata bursiera, energie, electricitate, entertainment si la liniile aeriene. Pentru ca focul cucereste metalul si produce elementul pamant, pentru industriile elementului foc, metalul reprezinta banii si pamantul reprezinta productivtatea. In 2008 elementul metal este absent iar elementul pamant este slab, motiv pentru care acest an va fi unul relativ slab pentru industriile elementului foc.

Piata proprietatilor este simbolizata de elementul pamant. Aceasta industrie a avut activitate puternica in anii trecuti ai Maimutei si Cocosului in 2004 si 2005 elementul metal insemnand productivitate pentru industriile de pamant. In 2008, elementul apa al Sobolanului va aduce ceva castiguri financiare industriilor de pamant, desi nu este o activitate puternica pe piata proprietatilor din cauza absentei elementului metal.

In sumar, industriile care o vor duce bine in anul sobolanului vor fi industriile corelate elementului pamant si metal - cum sunt cele ale imobilelor, ind. hoteliera, a mineritului, a asigurarilor, a productiie de masini si utilaje, sanatatii, a computerelor si a productiei de echipamente high tech. Sectoarele corelate elementului apa nu o vor duce foarte bine, aici enumerand transporturile pe apa, comunicatiile, a bauturilor si cele ale focului: piata bursiera, finantele, productia de energie, electricitate, si entertainment.

Animalele care se combina cu Sobolanul sunt Boul, Maimuta, si Dragonul. Aceste animale trec printr-un an de armonie. Insa aceasta previziune nu este complet de incredere, deoarece trebuie consultat destinul individual al fiecaruia, prin intermediul Celor Patru Coloane ale Destinului, care necesita precizarea anului, lunii, a zilei si a orei nasterii (pentru aflarea destinului individual puteti contacta specialistul nostru la e-mail: office@fengshui-bp sau la tel: 0726.264.370). Cum un semn animal poate aparea in unul sau in toate cele patru coloane ale momentului nasterii, relatii de ciocnire sau de pedeapsa cu Sobolanul pot avea impact nu numai in cazul celor nascuti in anul Calului, Sobolanului sau Iepurelui. Aceste relatii nefaste pot aparea si la cei ce au aceste animale in coloana lunii, a zilei sau a orei.

Cateva exemple de oameni celebri nascuti in anul Calului, al caror element se afla in ciocnire in 2008 cu Sobolanul sunt Paul McCartney, Danzel Washington, John Travolta, Condoleezza Rice, Richard Li, Angela Merkel, Victor Yuschenko, Kiefer Sutherland, Warren Buffett si Katie Holmes. Printre cei care nu sunt nascuti in anul Calului, dar al caror element se afla totusi in relatie de ciocnire deoarece sunt nascuti in ziua Calului si care vor avea un mai problematic sunt: Chris Martin, Lura Bush, David Furnish, Elizabeth Taylor.

Cei nascuti in anul Porcului, al Iepurelui sau al Caprei, Sobolanul va aduce "Floarea Iubirii" deci se pot astepta la un mai sociabil cu mai multe ocazii de stabilirea de prietenii cu membrii ai sexului opus.

Energiile Feng Shui se schimba deasemenea de la an la an. Prin urmare este necesara urmarirea relocarii energiilor bune si rele la inceputul fiecarui an, pentru a se putea lua masuri de protectie in cazul in care energii nefaste se intampla sa ajunga intr-un loc important al locuintei sau a cladirii de birouri. In anul Sobolanului, energia nefasta numita "Cinci Galben" - simbolizand obstacolele si ghinionul ajunge in partea de sud. Daca in sudul casei dumneavoastra se afla o zona importanta cum este dormitorul sau intrarea, este recomandata atarnarea unor clopotei de vant metalici pentru dizolvarea enegriei rele.


O alta stea cu un numar rau, cea cu numarul 2, simbolizand boala, va ajunge in 2008 pe nord vest. Metoda traditionala pentru dizolvarea acestei energii nefaste este atarnarea unui sirag cu sase monede metalice in zona afectata din nord-vestul casei. Steaua rea cu numarul 3 este o stea a conflictului sau a talhariei. Aceasta este prezenta in vestul casei. Este necesara amplasarea unei bucati de hartie rosie pe directia vest pentru minimalizarea influetei rele. Deasemenea steaua rea cu numarul 7, reprezentand scandalurile, este pozitionata in sud-vest. Solutia traditionala pentru aceasta stea rea cu numarul 7 consta in plasarea a 3 sau 4 bambusi intr-un vas transparent de sticla in locatia din sud-vestul locuintei.