logo

LoginNewsletter

Nume:

E-mail:

Congrese

congresul international de feng shui australia

acreditare

Feng Shui, superstitie sau stiinta? PDF Imprimare Email
Ce este  Feng Shui?

Feng Shui este o stiinta care se potriveste oricarei culturi, deoarece este o stiinta a spatiului, iar de-a lungul timpulului multe civilizatii au fost interesate de influenta formelor si a spatiului asupra omului: egiptenii au construit piramidele dupa reguli exacte ale formei , in arhitectura universala este studiata inca de la grecii antici  influenta proportiei divine a numarului de aur asupra formelor etc.
Chinezii au denumit aceasta cunoastere Feng Shui. Feng Shui studieaza modul in care energia dintr-un spatiu influenteaza starea de bine a omului, sicum putem folosi si armoniza energiile din spatiul in care locuim sau lucram pentru a avea o viata mai buna.
 
Fie ca suntem constienti sau nu, traim inconjurati de energii care ne influenteaza in mod negativ sau pozitiv. De ex. de multe ori in anumite case te simti foarte bine si ai vrea sa mai ramai, dar din altele desi spatioase si luxoase de abia astepti sa pleci. Chinezii au cuantificat/tradus aceasta percepere si cunostere a energiilor in stiinta "Feng Shui". Ei au dezvoltat stiinta care sustine ca in mediul in care traim exista numeroase forte naturale sau energii.Unele dintre ele genereaza prosperitate si armonie iar altele pot cauza ghinion si obstacole. Asemenea energii sau „ stele zburatoare” (deoarece isi schimba pozitia si influenta in timp) exista oriunde in mediul unde existam si traim si ne influenteaza constant.
 
Feng Shui stiinta sau design interior?

Feng Shui nu este o stiinta a design-ului asa cum cred occidentalii ci este cu mult mai mult: este stiinta armonizarii spatiului. Prin urmare nu este vorba de folosirea aleatorie a unor obiecte "asa zise feng shui" ci este vorba de aflarea si folosirea energiilor pozitive si remedierea energiilor negative din spatiul in care locuim, pentru a avea parte de sanatate, relatii armonioase, statut, prosperitate etc.

Obiectele  folosite ca remedii in Feng Shui-ul traditional se bazeaza pe folosirea celor cinci elemente (metal, pamant, foc, apa, lemn)  pentru armonizarea energiilor dintr-un spatiu. Practic orice obiect care este fabricat dintr-unul din cele cinci elemente poate deveni remediu feng shui. Nu exista obiecte, statuete feng shui specifice!

Feng Shui superstitie sau stiinta?

orasul interzis BeijingA nu se confunda stiinta Feng Shui care foloseste masuratori si calcule exacte cu superstitia Feng Shui. Diferenta dintre ele este ca in timp ce prima (Stiinta Feng Shui) a fost folosita de marii Imparati ai Chinei si de nobilime pentru a atrage de partea lor puterea ( unul dintre exemplele clasice este Orasul Interzis din Beijing construit dupa principiile Feng Shui, folosindu-se calcule exacte), a doua (superstitia Feng Shui) a fost folosita de oamenii de rand care ne-avand acces la cunoasterea autentica ( interzisa prin lege in timpul dinastiei Tang si a doua  oara in timpul regimului Mao Ze Dong) si dorindu-si la randul lor prosperitatea au inceput sa imprumute simboluri din legendele traditionale chinezesti, pe care mai tarziu occidentalii le-au extins proclamand ca fiind feng shui orice obiect care apartine culturii orientele (ochiul lui ra (simbol musulman), elefantul ganesha (simbol indian), pisica Maneki Neko (simbol japonez) etc.

De aceea in timpul unei consultatii Feng Shui de tip traditional, un consultant profesionist va face masuratori precise folosind o busola originala Lo Pan, si va face calcule respectand formulele clasice consacrate transmise de mii de ani pe linia Scolilor Maestrilor autentici.

 
Ce inseamna o consultatie Feng Shui?

Evaluarea feng shui este un proces de identificare a energiilor pozitive si negative dintr-o locatie incluzand recomandari in vederea cresterii energiei pozitive si minimizarii efectelor energiei negative in scopul cresterii prosperitatii  si armonizarii relatiilor dintre oameni (sanatate, relatii , studii, statut social etc).

In Feng Shui exista 9 epoci care se schimba ciclic odata la 20 de ani. Incepand cu 2004 si pana in 2024 ne aflam in epoca lui 8. Energiile considerate pozitive in aceasta epoca sunt 8,9 si 1, energiile mai putin benefice dar fara influente asa negative sunt 4 si 6  iar energiile cu influente profund  negative sunt 2,3, 5 si 7. Energiile benefice trebuiesc dinamizate iar energiile negative trebuiesc anihilate.

Analiza Feng Shui completa si cat mai exacta a unui apartament sau cladiri de birouri, necesita deplasarea unui specialist Feng Shui la fata locului, pentru  masuratori indispensabile intocmirii raportului Feng Shui.lo pan

Pentru realizarea acestei analize sunt necesare:

1. Anul aproximativ al incheierii constructiei cladirii.
2. Planul apartamentului sau al cladirii.
3. Masurarea de catre specialist a orientarii fatadei cladirii, cu ajutorul busolei magnetice folosita in Feng Shui (luo pan-ul).

Un consultant Feng Shui bine pregatit va realiza intotdeauna pe langa analiza Feng Shui a apartamentului, casei, spatiului de birouri, magazinului etc, si analiza Coloanelor Destinului persoanelor care locuiesc sau isi desfasoara activitatea in spatiul respectiv. Coloanele Destinului prin informatiile pe care le pun la dispozitie infirma sau confirma atat clientului cat si consultantului corectitudinea analizei Feng Shui. O ANALIZA FENG SHUI FARA ANALIZA COLOANELOR DESTINULUI ESTE INCOMPLETA!

In cat timp apar rezultatele in urma aplicarii corecte si complete a remediilor?

Dupa aplicarea corecta a remediilor recomandate de consultant, la scurt timp se remarca o deblocarea a energiilor ( noi oportunitati, persoane potrivite,  contracte neasteptate sau mult asteptate, deblocari finaciare etc.) totusi rezultatele complete apar in cateva luni.

La cine apelam pentru o consultanta traditionala Feng Shui ?

Pentru a evita Maestrii autodeclarati sau asa zisii "specialisti", Marele Maestru Feng Shui Yap Cheng Hai a recomandat in cadrul Congresului International de Feng Shui din Singapore, care a avut loc in noiembrie 2011, cateva criterii prin intermediul carora putem identifica un Maestru Feng Shui competent: verificarea reputatiei, recunoasterea de catre ceilalti Maestrii din domeniu, portofoliul si acreditarea  Maestrului respectiv de catre un for autorizat in domeniu (AIFS- Asociatia Internationala de Feng Shui).
 
"Asemeni doctorului de oameni, Maestrul Feng Shui este doctorul casei" GM Yap Cheng Hai

Autor: Maestru Feng Shui Cristina Groza
 
 
Orice redare totala sau partiala a acestui articol fara acordul autorului este strict interzisa!
 
Persoanele care au citit acest articol au mai fost interesate de articolele "Feng Shui intre mit si adevar", "Feng Shui si remediile comerciale"